Na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća, HGK – Županijska komora Vukovar 14. prosinca dodijelila je priznanja Zlatna kuna najuspješnijim poduzećima u tri kategorije – mala, srednja i velika trgovačka društva u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

“Vidimo pomak u gospodarstvu u odnosu na prethodno razdoblje. Čestitke i zahvale nagrađenima i svima koji su zadržali zaposlenike. Uz sve probleme koje smo imali, vjerujem da dolazi bolja budućnost.” – istaknuo je Božo Galić, župan vukovarsko-srijemski.

Predsjednica HGK – Županijske komore Vukovar Vinka Ivanković ocijenila je da su pred vukovarsko-srijemskim gospodarstvenicima velike prilike za napredak.

“Ovo je u uvjetima gdje živimo i radimo te našem gospodarskom okruženju jedan festival poduzetništva. Važno je napomenuti novu mjeru Vlade od 2,5 milijardi za Slavoniju što je još jedan poticaj našim gospodarstvenicima. Pri kraju je i Strategija razvoja Vukovarsko-srijemske županije te uz fondove EU-a i Vladin plan za Slavoniju, imamo konačno podlogu za bolju budućnost. U našoj Vukovarsko-srijemskoj županiji trenutno imamo 1510 tvrtki što čini 1,5 % gospodarstva Hrvatske.” – istaknula je Ivanković.

“Gospodarstvo Vukovarsko-srijemske županije u 2015. godini ostvarilo je ukupne prihode od 13,1 milijardu kuna, što je 14,2 posto više u odnosu na 2014. godinu, a povećan je i broj zaposlenih za 10 posto, na 16.292. U konkurenciji malih trgovačkih društava za 2015. godinu Zlatnu kunu dobila je tvrtka Vigus d.o.o. Vinkovci. – Ova nagrada puno nam znači jer se prepoznao naš trud i rad. Postojimo već 26 godina, imamo trgovinu, a u ponudi sve za svatove i rođendane. Zapošljavamo 12 djelatnika.” – istaknula je Daria Tustonjić, Vigus d.o.o Vinkovci.

“U kategoriji srednjih tvrtki Zlatnu kunu dobio je Triko d.o.o. Ilok. – Dobili smo Zlatnu kunu za upornost, rad i kvalitetu. Proizvodimo najbolje pulovere na svijetu i zahvaljujući ulaganju ove godine izaći ćemo i na naše tržište. Imamo 176 zaposlenih i dosad smo radili samo za svjetske kuće. Lani je tvrtka imala oko 160 djelatnika, ostvarila je ukupan prihod od 9,3 milijuna kuna i dobit od 81 tisuću kuna.” – istaknuo je Stanko Ivanek, vlasnik Trikoa. U kategoriji velikih tvrtki Zlatnu kunu dobila je Drvna industrija Spačva dioničko društvo Vinkovci.

“Vrlo je ugodno primiti jedno ovakvo priznanje u godini kada slavimo 60 godina rada. Zadnje tri godine radimo jako dobro, prošle godine napravili smo od prodaje naših proizvoda promet od 163 milijuna kuna. Trenutno zapošljavamo 760 osoba.” – rekao je dr.sc. Josip Faletar, predsjednik Uprave Drvne industrije Spačva, dioničko društvo Vinkovci.

www.glas-slavonije.hr

na vrh