Projektni tim WOOD4STEM-a je dana 12. travnja 2022. godine gostovao u prostorima Osnovne škole Mare Švel – Gamiršek u Vrbanji, gdje je proveo je četiri radionice u kojima su sudjelovala djeca predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta kao i radionicu za opću populaciju. Zbog većeg interesa za sudjelovanjem na radionicama, OŠ Mare Švel – Gamiršek, Vrbanja je u svojim prostorima, ugostila i učenike Osnovne škole Josip Kozarac iz Soljana te Područnu školu Strošinci. Kroz zanimljiv sadržaj radionica na temu  Život šume i Od šume do grada oni najmlađi upoznali su se s vrstama drveća i stanovnicima šume, dok su se osnovnoškolci na kreativan način tijekom radionice Izrada namještaja pomoću 3D olovke, upoznali sa zanimanjima vezanim za drvnu industriju i 3D tehnologijama. Na radionici Popularizacija STEM-a u području šumarstva i drvne tehnologije za opću populaciju prezentiran je projekt WOOD4STEM te objašnjene prednosti područja šumarstva i drvne tehnologije kao i biotehnologije za lokalno stanovništvo.

Završetkom radionica projektni tim je Osnovnim školama Mare Švel-Gamiršek i Josip Kozarac te Područnoj školi Strošinci ostavio je interaktivni radni materijal napravljen od drva.

Ukupna vrijednost projekta Wood4STEM je 1.716.735,46 HRK, a projekt je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda (85%) i sredstvima Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske (15%).

na vrh