Projektni tim WOOD4STEM-a uspješno je proveo svoje radionice i u Općini Vođinci gdje je 26. travnja 2022. godine održano čak jedanaest radionica u okviru WOOD4STEM projekta. Na radionici  Izrada namještaja pomoću 3D olovke sudjelovali su učenici viših razreda osnovne škole. Učenici prvih razreda škole su kroz radionicu Život šume upoznali vrste drveća i stanovnike šume, dok su učenici drugih i četvrtih razreda sudjelovali su na radionicama Od šume do grada, gdje su imali priliku pobliže shvatiti i prepoznati potencijal šume i drva. Također, za opću populaciju održana je radionica  Popularizacija STEM-a u području šumarstva i drvne tehnologije u obliku informativne prezentacije o projektu WOOD4STEM, drvnoj industriji, šumarstvu i STEM proučavanju te radionica Izrada nakita i kutija za nakit gdje su sudionici izrađivali razne proizvode od drva, nakit i drvene kutije. Sve radionice održane su u prostorijama Osnovne škole Vođinci, koja je za potrebe provođenja radionica ugostila Područnu školu Novi Mikanovci.

Završetkom radionica projektni tim ostavio je dvjema školama interaktivni radni materijal napravljen od drva koji će služiti kao trajno pomagalo za daljnje proučavanje.

Ukupna vrijednost projekta Wood4STEM je 1.716.735,46 HRK, a projekt je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda (85%) i sredstvima Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske (15%).

na vrh