Dana 22. ožujka 2022. godine u Osnovnoj školi Ivan Kozarac u Nijemcima su provedene ukupno četiri radionice: Život šume, Od šume do grada i Izrada namještaja pomoću 3D olovke, na kojima su sudjelovala djeca predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta iz dječjeg vrtića Bambi iz Nijemaca, Područne škole Banovci i Osnovne škole Lipovac te Osnovne škole Ivana Kozarca iz Nijemaca. Na interaktivnim radionicama oni najmlađi upoznali su se s vrstama drveća, stanovnicima šume, dok su se osnovnoškolci na kreativan način upoznali sa zanimanjima vezanim za drvnu industriju i 3D tehnologijama. Kao rezultat djeca su izradila maketu šume, učenici od 1. do 4. razreda izradili su drveni grad, dok su učenici od 5. do 8. razreda pomoću 3D olovaka izradili namještaj za model kuće. Također, provedena je i radionica Popularizacija STEM-a u području šumarstva i drvne tehnologije za opću populaciju općine Nijemci, te su na taj način i odrasli imali priliku upoznati ciljeve projekta WOOD4STEM, kao STEM načinom poučavanja u području šumarstva i drvne tehnologije.

Na kraju radionica Dječjem vrtiću Bambi poklonjena je interaktivna radna drvena ploča sa segmentima za sastavljanje stabala i šumskog ekosustava kako bi djeca mogla čitavu godinu učiti i pratiti život šume. Osnovnoj školi Ivan Kozarac poklonjena su dva pomagala – interaktivna radna drvena ploča za učenje o drvu kao materijalu te drveno pomagalo za učenje o prostornom razmišljanju i prepoznavanju trodimenzionalnosti predmeta.

Ukupna vrijednost projekta Wood4STEM je 1.716.735,46 HRK, a projekt je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda (85%) i sredstvima Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske (15%).

na vrh