Posjet općini Gunja održan je u utorak, 3. svibnja 2022. godine kada je projektni tim WOOD4STEM-a održao četiri radionice na kojima su sudjelovali učenici Osnovne škole Antun i Osnovne škole Stjepan Radić i opća populacija. Za učenike nižih razreda osnovnih škola održana je radionica Od šume do grada gdje su učenici imali priliku upoznati zanimanja vezana za šumu i drvnu tehnologiju, ali i pobliže shvatiti potencijal šume i drva. Učenici viših razreda osnovne škole sudjelovali su na radionici Izrada namještaja pomoću 3D olovke i na kreativan način učili o 3D tehnologijama. Također, održana je i radionica Popularizacija STEM-a u području šumarstva i drvne tehnologije za opću populaciju s ciljem upoznavanja s drvnom tehnologijom, šumarstvom i STEM proučavanju kao i projektu WOOD4STEM.

U prostorima škole je provedeno više radionica istovremeno te je po završetku radionica ostavljen interaktivni radni materijal napravljen od drva koji će služiti djeci kao trajno pomagalo za daljnje učenje, kao i radni materijal za profesore koji su sudjelovali na edukaciji za opću populaciju.

Ukupna vrijednost projekta Wood4STEM je 1.716.735,46 HRK, a projekt je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda (85%) i sredstvima Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske (15%).

na vrh