Općina Gradište prva je ugostila članove projektnog tima projekta WOOD4STEM koji su u utorak 15. ožujka 2022. godine održali četiri radionice projekta:  Život šume, Od šume do grada,  Izrada namještaja pomoću 3D olovke, te Popularizacija STEM-a u području šumarstva i drvne tehnologije. Radionica  Život šume je održana u Dječjem vrtiću Mali svijet, dok su ostale radionice održane u prostorima Doma kulture Gradište. Djeca predškolskog uzrasta su na radionici Život šume učila o važnosti šume i njezinim stanovnicima, osnovnoškolci su na interaktivnim radionicama Od šume do grada i  Izrada namještaja pomoću 3D olovke kroz STEM pristup učenju čuli koje sve proizvode dobivamo od drva, koja su zanimanja povezana sa šumom i drvnom industrijom te novim tehnologijama. Kao rezultat radionice Od šume do grada, polaznici su izradili model grada od drva, dok su se kroz radionicu Izrada namještaja pomoću 3D olovke okušali u izradi. Za opću populaciju projektni tim je održao radionicu Popularizacija STEM-a u području šumarstva i drvne tehnologije kao informativnu prezentaciju o projektu, drvnoj industriji, šumarstvu i biotehnologiji kao i STEM proučavanju.

Završetkom radionica, Dječjem vrtiću Mali svijet poklonjena je interaktivna radna drvena ploča sa segmentima za sastavljanje stabala i šumskog ekosustava kako bi djeca mogla cijelu godinu učiti i pratiti život šume. Osnovnoj školi su poklonjena dva pomagala: za niže razrede interaktivna radna drvena ploča za učenje o drvu kao materijalu, a višim razredima drveno pomagalo za učenje o prostornom razmišljanju i prepoznavanju trodimenzionalnosti predmeta.

Ukupna vrijednost projekta Wood4STEM je 1.716.735,46 HRK, a projekt je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda (85%) i sredstvima Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske (15%).

na vrh