Projekt „Razvoj i provedba stručne prakse na studijima Šumarskog fakulteta“ ima za cilj pružiti podršku povećanju zapošljivosti studenata Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije na tržištu rada putem omogućavanja stjecanja praktičnih vještina za rad kroz unapređenje i provedbu konkretne stručne prakse za 404 studenta. Također, u okviru projekta cilj je uspostaviti Centar za stručnu praksu na Fakultetu šumarstva i drvne tehnologije te ojačati kompetencije 55 nastavnika i 4 mentora u suradnji s partnerima: Hrvatskom komorom inženjera šumarstva i drvne tehnologijeCentrom kompetencija d.o.o. za istraživanje i razvoj i Drvnim klasterom SLAVONSKI HRAST.

Tijekom 2021. godine u okviru projekta organizirane su aktivnosti grupne i individualne stručne prakse u kojima su sudjelovale 23 tvrtke iz područja prerade drva i proizvodnje namještaja među kojima i dvije tvrtke s područja Vukovarsko-srijemske županijeSpačva d.d. Vinkovci te Bjelin Otok. Uz tvrtke iz područja prerade drva i proizvodnje namještaja, studenti su sudjelovali na stručnoj praksi u Nacionalnom parku Sjeverni VelebitNacionalnom parku Plitvička jezera – Znanstveno stručni centar „Dr. Ivo Pavlek“ te Nastavno-pokusnom šumskom objektu Lipovljani. Uz grupnu i individualnu stručnu praksu u tvrtkama, studentima je omogućeno pohađanje stručne prakse i na Fakultetu šumarstva i drvne tehnologije. Za potrebe stručne prakse na Fakultetu šumarstva i drvne tehnologije nabavljen je i program GoSoft putem kojeg će se studentima približiti sustav planiranja proizvodnih aktivnosti u pogonu. U navedenim oblicima stručne prakse ukupno od početka provedbe projekta sudjelovala su 143 studenta Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije.

Projekt „Razvoj i provedba stručne prakse na studijima Šumarskog fakulteta“ odobren je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020, a ukupna vrijednost projekta iznosi 3.902.617,14 HRK.

Add Comment

na vrh