Danas, u Velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima, održana je završna konferencija projekta “Pronađi posao u drvnom sektoru!”, gdje su predstavljeni ostvareni rezultati projekta.

Projekt Pronađi posao u drvnom sektoru! usmjeren je na provedbu aktivnosti dosega i obrazovanja neaktivnih NEET osoba na području Vukovarsko-srijemske županije te poticanje njihovog zapošljavanja u drvnom sektoru.

U projektu je sudjelovalo 30 NEET osoba, a tijekom sudjelovanja prošli su razne radionica na kojima su izradili individualne planove aktivnosti, poslovne planove, životopise, zamolbe, te su prošli vježbe za razgovora za posao. Osim radionica polaznici su pohađali verificirane programe obrazovanja:

1. Rukovatelj/ica strojevima za primarnu i sekundarnu obradu drva,

2. Specijalist 3D tehnologija.

Završetkom projekta od ukupno 30 polaznika, njih 13 se zaposlilo.

Zahvaljujemo se svim vanjskim stručnjacima i suradnicima koji su sudjelovali u projektu, polaznicima projekta, projektnim partnerima, te svima koji su nazočili današnjoj završnoj konferenciji projekta.

Ukupna vrijednost projekta Pronađi posao u drvnom sektoru! je 178.731,13 EUR / 1.346.649,70 HRK, a bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (8,11 %) i iz Inicijative za zapošljavanje mladih (91,89 %).

na vrh