08. ožujka 2022. godine, u prostorima Centra kompetencija d.o.o. održana je redovna sjednica Skupštine Drvnog klastera SLAVONSKI HRAST.

Glavne teme sjednice bile su Financijsko izvješće i Izvješće o radu za 2021. godinu te Financijski plan i Plan rada za 2022. godinu.

Na sjednici Skupštine raspravljalo se i o (ne)zadovoljstvu drvoprerađivača odobrenim količinama trupaca i prostornog drva, te problemima drvne industrije zbog nedostatka radne snage.

Kao odgovor na navedene probleme s kojima se susreće drvni sektor, klaster trenutno provodi 3 projekta financirana iz Europskog socijalnog fonda. Kao nositelj provodi projekte Wood4STEM i Pronađi posao u drvnom sektoru! te kao partner sudjeluje  na projektu Razvoj i provedba stručne prakse na studijima Šumarskog fakulteta.

Također na današnjoj sjednici Skupštine Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije za članove Drvnog klastera SLAVONSKI HRAST provelo je radionicu o Javnom pozivu za iskaz interesa za sudjelovanje u regionalnim lancima vrijednosti Panonske, Sjeverne i Jadranske Hrvatske.

na vrh