28. rujna je u Velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima održana Poljsko-hrvatska drvoprerađivačka  konferencija s poslovnim razgovorima u organizaciji Drvnog klastera SLAVONSKI HRAST, Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Vukovar, Agenicje za razvoj HRAST i Vukovarsko-srijemske županije. Konferencija je održana u okviru posjeta poljske delegacije drvoprerađivačkog sektora iz Velikopoljskog vojvodstva Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Pozdravne riječi su uputili župan Božo Galić i prvi tajnik poljskog veleposlanstva u Republici Hrvatskoj, Marek Suchowiejko. Konferenciju je moderirao Ivan Marijanović iz HGK ŽK Vukovar, koji je predstavio gospodarstvo VSŽ.  Spačvanski bazen i Slavonski hrast je prestavio dr.sc. Tomislav Dubravac iz Hrvatskog šumarskog instituta, a Drvni klaster SLAVONSKI HRAST, dr.sc. Ivan Ambroš, iz Agencije za razvoj HRAST. Prezentaciju na temu 60 godina Spačve, održao je Josip Faletar iz Spačve d.d., ujedno i predsjednik Drvnog klastera SLAVONSKI HRAST.

Službeni dio konferencije je završio s predstavljanjem poljskih i hrvatskih tvrtki i poslovnim razgovorima o suradnji u razvoju novih finalnih proizvoda i zajedničkom izlasku na treća tržišta.

na vrh