STARI JANKOVCI, 27.05.2019. – U općinskoj vijećnici Općine Stari Jankovci održana je Izborna sjednica Skupštine Drvnog klastera SLAVONSKI HRAST.

Skupštini su prisustvovali članovi Drvnog klastera SLAVONSKI HRAST i gosti, a Izbornu sjednicu Skupštine je otvorio predsjednik dr. sc. Josip Faletar.

Prisutne su pozdravili zamjenik župana Vukovarsko-srijemskog Josip Dabro, član Uprave Hrvatskih šuma Ante Sabljić, voditelj Uprave šuma podružnice Vinkovci Damir Dekanić, prodekan Šumarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu doc. dr. sc. Vjekoslav Živković, predsjednica Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Vukovar Vinka Ivanković (u ime predsjednika HGK Luke Burilovića) i domaćin – načelnik Općine Stari Jankovci Dragan Sudarević.

Na sjednici je jednoglasno usvojeno Izvješće o radu za 2018., Financijsko izvješće za 2018., te Financijski plan i Plan rada za 2019. godinu. Obzirom da je istekao mandat izabranim članovima tijela Udruge, donesene su odluke o izboru i imenovanju.

Jednoglasno je donesena odluka o izboru i imenovanju slijedećih osoba: predsjednik Uprave tvrtke Spačva d.d. dr. sc. Josip Faletar za predsjednika, vlasnik tvrtke Šiška d.o.o. i suvlasnik tvrtki Šišarka d.o.o. i Alpi-aviation d.o.o. Mijo Ćošković za dopredsjednika, direktor Centra kompetencija d.o.o. za istraživanje i razvoj dr. sc. Ivan Ambroš za menadžera klastera i asistentica na projektu u Centru kompetencija d.o.o. za istraživanje i razvoj Iva Božić za tajnicu.

Za članove Upravnog odbora, uz predsjednika, dopredsjednika i menadžera još su izabrani: vlasnik tvrtke Dom-parket d.o.o. Antonio Marković, načelnik Općine Stari Jankovci Dragan Sudarević, ravnatelj Drvodjelske tehničke škole Vinkovci Josip Jovanovac i zamjenik župana Vukovarsko-srijemskog Josip Dabro.

U članstvo su primljena i dva nova člana: tvrtke Patos d.o.o. i Trokut d.o.o. čime je broj članova Drvnog klastera Slavonski hrast iz redova drvoprerađivača, obrazovnih i znanstveno-istraživačkih institucija, gradova, općina, županije i razvojnih agencija došao do 37.

I s novim Upravnim odborom, Drvni klaster Slavonski hrast nastavlja okupljati dionike sektora šumarstva i drvne industrije u cilju pametnog i održivog korištenja drvne sirovine, prema načelu da se drvo treba prerađivati tamo gdje se i posiječe, i to u proizvode visokog stupnja finalizacije i visoke dodane vrijednosti.

na vrh