U Maloj gradskoj vijećnici Grada Vinkovaca, danas je održana proširena sjednica Upravnog odbora Drvnog klastera SLAVONSKI HRAST na temu stanja u drvnom sektoru Vukovarsko-srijemske županije. Uz domaćina sjednice gradonačelnika Grada Vinkovaca Mladena Karlića, župana Vukovarsko-srijemskog Božu Galića, gradonačelnika Grada Otoka Josipa Šarića i ostale članove Upravnog odbora, sjednici su nazočili i podpredsjednik Skupštine Vukovarsko-srijemske županije Dražen Milinković i bivši saborski zastupnik Stevo Culej.

Sjednicu je otvorio predsjednik Drvnog klastera SLAVONSKI HRAST Josip Faletar koji je s dopredsjednikom Mijom Ćoškovićem izvijestio o stanju u drvnom sektoru Vukovarsko-srijemske županije. O aktivnostima pripreme strateških projekata za razvoj drvnog sektora, Drvno-tehnološkom centru i Centru kompetencija izvijestio je menadžer Ivan Ambroš. Na prijedlog predsjednika, formirana je radna skupina za zelenu javnu nabavu sa stručnjacima za javnu nabavu iz Vukovarsko-srijemske županije, Grada Vinkovaca, Grada Otoka i članica klastera.

“Grad Vinkovci snažno podupire aktivnosti i projekte Drvnog klastera SLAVONSKI HRAST. Najvažnije u ovom trenutku je izmjenom zakonske regulative zadržati našu vrijednu sirovinu slavonskog hrasta. Za to naše tvrtke imaju i preradbene kapacitete i osigurano tržište za finalne proizvode. Trenutno naše lokalne drvoprerađivačke tvrtke prerađuju otprilike trećinu naše lokalne sirovine, a kad bi prerađivale primjerice dvije trećine to bi značilo otvaranje 1000 novih radnih mjesta i to mora biti cilj svih nas.” – poručio je gradonačelnik Grada Vinkovaca, Mladen Karlić, član Upravnog odbora Drvnog klastera SLAVONSKI HRAST i član Upravnog odbora Hrvatskog klastera konkurentnosti drvno-prerađivačkog sektora.

na vrh