U organizaciji Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Uprave za EU programe i projekte u koordinaciji s Ministarstvom gospodarstva, rada i stanovanja  Baden-Württemberga u hotelu Lav u Vukovaru je održana 4. Radionica za razvoj klastera i urežavanje u okviru EU strategije za dunavsku regiju, Prioritetnog područja 8 pod nazivom “Podrška razvoju konkurentnosti, uključujući razvoj klastera”.

Pozdravni govor ispred Vukovarsko-srijemske županije je održao zamjenik župana Željko Cirba, ujedno i član Upravnog odbora Drvnog klastera SLAVONSKI HRAST, a ispred Grada Vukovara, zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček. Teme 4. Radionice bile su usmjerene na razvoj dunavske mreže klastera, s naglaskom na izvore financiranja i mogućnosti financiranja klastera u programskom razdoblju do 2020. Na radionici su uz sudionike iz Hrvatske bili i predstavnici institucija EU i predstavnici 14 zemalja dunavske regije. Drvni klaster SLAVONSKI HRAST i ulogu klastera u regionalnom razvoju je predstavio dr.sc. Ivan Ambroš, voditelj Odjela za regionalni razvoj i strateško planiranje u Agenciji za razvoj HRAST i menadžer Drvnog klastera SLAVONSKI HRAST.

Za drugi dan 4. Radionice za razvoj klastera i umrežavanje u okviru EU strategije za dunavsku regiju, Prioritetnog područja 8 pod nazivom “Podrška razvoju konkurentnosti, uključujući razvoj klastera”, predviđen je studijski posjet Drvnom klasteru SLAVONSKI HRAST, u okviru kojeg će predstavnici 14 zemalja dunavske regije obići:

  • Šumarski muzej u Bošnjacima
  • Kušaonicu kulena i rakija u Bošnjacima
  • Lovačku kuću Kunjevci i
  • Spačvu d.d. kao najveću županijsku drvoprerađivačku tvrtku.
na vrh